icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 14 januari 2013

Ramspolbrug PlanetFit

De Ramspolbrug ontvang het duurzaamheidslabel PlanetFit van VolkerWessels, dat wordt toegekend aan innovaties die positief bijdragen aan de markt en het milieu.

Stentor

Energiewinning

De brug is een wereldprimeur. 320 zonnepanelen en de remenergie zorgen ervoor dat de brug energieneutraal opent en sluit.  

Behalve de 320 zonnepanelen die energie aan het net terugleveren, heeft de brug een unieke eigenschap: op het moment dat de brug sluit met meewerkende wind, wordt er energie opgewekt en aan het net teruggeleverd. Of en hoeveel energie er wordt opgewekt is afhankelijk van de windsterkte en -richting. De motoren fungeren als motor én als generator. De energie voor het openen van de brug wordt dan ook uit het net opgenomen. Mocht het dalende brugdek te veel tegenwind ondervinden om te dalen, dan worden de brugdekken een handje geholpen. Met wind mee wordt er meer (groene) energie opgewekt.

Planet Fit

PlanetFit

VolkerWessels heeft duurzaam bouwen aan wonen, werken en mobiliteit hoog in het vaandel staan. Gemotiveerde medewerkers leveren een positieve bijdrage aan duurzaam ondernemen ten behoeve van de markt, het milieu en de samenleving. Alle inspanningen op het gebied van markt en milieu worden zichtbaar gemaakt onder het label 'PlanetFit'. Hiermee geeft VolkerWessels een extra impuls aan duurzaam bouwen, nu en in de toekomst.

Meer weten...

over het project 

over de energieneutrale brug, neem contact op met Ilona Mink

over PlanetFit