icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 maart 2014

Remmingwerken Sluis Empel Noord gemonteerd

De combinatie Van den Herik / VSF voert op dit moment in opdracht van de bouwcombinatie WillemsUnie, het ontwerpen, leveren en aanbrengen van de remmingwerken voor de sluizen Empel en Hintham uit. Het aanleggen van deze sluizen is onderdeel van de werkzaamheden voor de omlegging van de Zuid Willemsvaart.

Op dit moment zijn de drijvende remmingwerken voor sluis Empel Noord aangebracht. In een latere fase worden de remmingwerken in het kanaal, aan de zuidzijde van Sluis Empel en van Sluis Hintham geplaatst.
Hiertoe zijn aan de maaszijde van sluis Empel eerst met ons eigen kraanponton VSF-11 de buispalen ingetrild waarna de remmingwerken konden worden gemonteerd. 
De, uiteindelijk 80 meter lange, 5 meter brede en 135 ton zware, secties zijn in delen met behulp van zwaar weg transport vanuit onze constructiewerkplaats naar de in de buurt gelegen afbouwlocatie getransporteerd, waarna de delen zijn samengesteld en met behulp van 2 drijvende bokken in het water zijn gehesen. Vanwege het op- en neergaande waterniveau buiten het kanaal blijven deze sectie drijvend, ze zijn daarom ook drijvend aangevoerd aan twee, in lengte richting gekoppelde, pontons van elk 33 meter lang om veilig het transport te realiseren naar Empel.
Zowel de load out, het aanbrengen van de palen als het invaren van de secties verliep zeer voorspoedig.