HomeOver onsNieuws Sluisdeuren tweede Julianasluis geplaatst

Sluisdeuren tweede Julianasluis geplaatst

Actueel | Persberichten

 

Een belangrijke mijlpaal voor de nieuwe Julianasluis in Gouda. De vier sluisdeuren krijgen een plek in de 2de Julianasluis. De deuren zijn 40 ton per stuk en hebben een omvang van 10 meter bij 8 meter. De klus wordt uitgevoerd door Van Hattum en Blankevoort, onderdeel van VolkerWessels.

Julianasluis

De Julianasluis in Gouda is een belangrijke schakel in de vaarroute tussen Rotterdam en Amsterdam. Door de aanleg van een tweede sluis (naast de bestaande) wordt beroeps- en recreatievaart van elkaar gescheiden. Dit vergroot de veiligheid en zorgt ervoor dat wanneer één sluis in storing of onderhoud is, de andere sluis gebruikt kan worden. De tweede sluis is breder en dieper dan de bestaande sluis.

 

Werkzaamheden

Het sluisproject wordt uitgevoerd door Van Hattum en Blankevoort. Het werk bestaat onder andere uit de aanleg van de tweede sluis, herinrichting van het sluiseiland,  de kade en de aanwezige speeltuin. De bestaande sluis heeft afmetingen van 115x12 meter. De nieuwe sluis  is 2 meter breder. Over de zogeheten sluiskolk worden twee beweegbare bruggen aangelegd. 

Bewuste Bouwer

Als Bewuste Bouwer verzorgt Van Hattum en Blankevoort de bouwcommunicatie. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar het (behoud van het) monumentale bedieningsgebouw en de lokale natuur. In de omgeving komt de rivierdonderpad voor. Waar hun leefgebied wordt verstoord door de aanleg van sluis en voorhavens, wordt de rivierdonderpad gevangen en verplaatst. Ter compensatie wordt  langs het eiland een oever geschikt gemaakt als nieuw leefgebied.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Zuidwestelijke Randweg Gouda open

Actueel | Persberichten

De Zuidelijke Randweg N207 om Gouda is 8 maanden eerder dan gepland opengesteld voor verkeer. De tijdswinst was mogelijk...

Eerste Schip door Sluis Empel

Actueel

Na ruim een jaar intensieve voorbereiding en goed samenspel tussen alle partijen is 13 februari het eerste werkschip geschut in...

Mijlpaal Julianasluis Gouda: nieuwe sluisbruggen

Actueel | Persberichten

Een nieuwe mijlpaal voor de aanleg van de tweede Julianasluis in Gouda: op 8 en 15 maart plaatst Van Hattum en...

+