HomeOver onsNieuws Startsein aanleg hoogwatergeul Veessen-Wapenveld

Startsein aanleg hoogwatergeul Veessen-Wapenveld

Actueel

Op 14 januari was het startsein voor de aanleg van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld in het bijzijn van minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu). Van Hattum en Blankevoort legt deze geul samen met Boskalis aan als combinatie IJsselweide.

Starthandeling
Starthandeling

Geurt

De minister onthulde ook met leerlingen van groep 6 van basisschool De Zaaier uit Veessen een billboard van het figuurtje Geurt. Met de slogan ‘Geurt vertelt wat er gebeurt’ is Geurt de door de combinatie IJsselweide bedachte vraagbaak voor bewoners met vragen over de werkzaamheden.

Innovatieve karakter watergeul

De minister startte haar bezoek aan de drie Ruimte voor de Rivierprojecten in Veessen-Wapenveld in het informatiecentrum in gemaal Veluwe en toonde veel belangstelling voor het innovatieve karakter van de hoogwatergeul. Er komt een in- en uitlaat die bij extreem hoogwater in werking worden gesteld, waardoor er een waterstandsdaling van 71 cm in de IJssel tot stand wordt gebracht. Hierdoor kunnen stroomopwaarts inwoners van steden als Deventer en Zutphen en omliggende dorpen veilig in hun huis blijven wonen.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld op schaal getest

Actueel

Om Deventer, Zutphen en de dorpen langs de IJssel te beschermen tegen extreem hoogwater en overstromingen, wordt tussen...

+