icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 februari 2015

Talent award Nederlandse Bouwprijs voor Bas van Loenen

Bas van Loenen (Volker InfraDesign) heeft namens Van Hattum en  Blankevoort de award voor ‘Talent met Toekomst’ gewonnen tijdens de uitreiking van de Nederlandse Bouwprijs. De jury koos ervoor om de andere genomineerde (Marc Koehler) ook als winnaar aan te wijzen, waarmee het een gedeelde eerste plaats was. De Ramspolbrug (Van Hattum en Blankevoort) was genonimeerd in de categorie Civiele Kunstwerken, maar de winnaar werd hier uiteindelijk Stadsbrug ‘De Oversteek’ in Nijmegen.

Bas van Loenen wint Talent Award

Uit 128 inzendingen koos de jury van de Nederlandse Bouwprijs 11 genomineerden in drie categorieën.  De winnaars werden op 9 februari bekendgemaakt tijdens het Gala van de Nederlandse bouw in de Jaarbeurs Utrecht. De jury over Bas: “Door een innovatieve oplossing heeft de aannemerscombinatie A4ALL (VolkerWessels, Heijmans, Boskalis) op overtuigende wijze de tender voor het project A4 Delft - Schiedam gewonnen. De bijdrage van Bas van Loenen in dit project was de doorontwikkeling en implementatie van BIM en digitale innovatie. Bas is volgens de jury duidelijk iemand die voor de troepen uitloopt en mensen meekrijgt in de vaart der volkeren. Knap werk om theorie in de praktijk te krijgen.”

 

Van Hattum en Blankevoort feliciteert Bas met deze gedeelde eerste prijs en is trots op het feit dat we met de Ramspolbrug bij de laatste drie zijn geëindigd. Het gerenoveerde Mauritshuis, waarvoor Volker Staal en Funderingen (VSF) de fundering verzorgde, was binnen de categorie‘Gebouwen’genomineerd. Ook dat is een compliment waard. Hier was de uiteindelijke winnaar NS Station Rotterdam Centraal.