HomeOver onsNieuws Team VolkerWessels loopt WestrandwegRun

Team VolkerWessels loopt WestrandwegRun

Actueel

Hardlopen over het nieuwste en langste wegviaduct van Nederland, nog voordat er een auto overheen rijdt. De WestrandwegRun bood lopers zaterdag 24 november deze unieke kans. VolkerWessels en Boskalis maakten deze loop mogelijk voor duizenden lopers.

Team VolkerWessels 10km

Voordat Rijkswaterstaat medio december de Westrandweg (verlenging A5) openstelt voor de weggebruiker, was de weg 24 november van hardlopend Nederland. Bijna 10.000 deelnemers liepen 10 of 21 kilometer (deels) over het langste wegviaduct van Nederland.

 

Als bouwer van dit viaduct en sponsor van het evenement mocht een team van VolkerWessels natuurlijk niet ontbreken! Met bijna 60 lopers liep team VolkerWessels mee aan de WestrandwegRun.

 

In opdracht van Rijkswaterstaat bouwt Combinatie Westpoort de Westrandweg, met daarin het 3,6 km lange wegviaduct,dat aansluit op de Tweede Coentunnel (A10-West). Combinatie Westpoort bestaat uit VolkerWessels onderdelen Van Hattum en Blankevoort en KWS Infra, en Boskalis.  Met de sponsoring van de Westrandweg Run wil Combinatie Westpoort iedereen de mogelijkheid geven om optimaal van dit ‘Kunstwerk' te genieten.

Tweede Coentunnel en Westrandweg

Rijkswaterstaat zorgt met de aanleg van de Tweede Coentunnel en Westrandweg voor een betere bereikbaarheid van de Noordelijke Randstad en een betere ontsluiting van het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Eind 2012 wordt de Westrandweg tussen het knooppunt Raasdorp en de aansluiting Luvernes opengesteld.

Met de aanleg van de Westrandweg (verlenging A5), die deels in december wordt opengesteld, wordt de bereikbaarheid van het Westelijk Havengebied verbeterd. Nadat de Tweede Coentunnel en het laatste deel van de Westrandweg in 2013 gereed zijn, wordt de bestaande Coentunnel gerenoveerd. In 2014 is het volledige tracé open voor het verkeer.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Hardlopen op de snelweg: Westrandwegrun

Actueel

Hardlopen op het nieuwste stuk snelweg van ons land. Op zaterdag 24 november kan dat. Samen met dagblad De Telegraaf en...

NK Goldrush door Combitunnel Nijverdal

Actueel

Niet de trein of de auto, maar de deelnemers aan de NK Goldrush Survivalrace waren zaterdagochtend 24 november de...

Eerste deel nieuwe Westrandweg open op 14 december

Persberichten

Vrijdag 14 december 05.00 uur gaat het eerste deel van de Westrandweg tussen knooppunt Raasdorp en aansluiting Luvernes open...

+