icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 18 oktober 2022

Terugblik: Inschuifoperatie Oosttunnel EdesPoort

Afgelopen zomer vond de inschuifoperatie van de Oosttunnel op project EdesPoort plaats, één van de hoogtepunten van het project. Bekijk de terugblik, met daarin een glansrol voor een aantal van onze collega's.

Tot op de millimeter nauwkeurig

De tunnel is ten zuiden van de spoorlijn gebouwd en is één van de grootste kunstwerken van Nederland met een gewicht van maar liefst 8.030 ton, een lengte van 65 meter, 49 meter breed en 7,5 meter hoog die op deze manier is verplaatst. Stap voor stap is de tunnel 75 meter verder op zijn plek geschoven. Dat ging aanmerkelijk sneller dan de 12 uur die men hiervoor had ingecalculeerd. Na 7 uur lag de tunnel al op zijn definitieve plek. Tot op de millimeter nauwkeurig precisiewerk en een knap staaltje vakmanschap van het team, dankzij vereende krachten van diverse betrokken partijen.

Meer over project EdesPoort