icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 16 september 2013

Tunnelviaduct voor nieuwe snelweg A4 Delft-Schiedam op z’n plek

Zaterdag 14 september vond er op het Kethelplein in de A20 een bijzondere gebeurtenis plaats. Aannemer A4all nam in opdracht van Rijkswaterstaat een ‘hap' uit het wegdek en de aardebaan van het Kethelplein. In de ontstane ruimte werd vervolgens het zogenaamde ‘kunstwerk 160' centimeter voor centimeter op zijn plaats geschoven. Een kunstwerk van 2200 ton, bijna 65 meter lang en ruim 11 meter breed.

Inschuiven Kunstwerk 160
Het ‘kunstwerk' is een tunnelviaduct, welke werd gebouwd op een tijdelijke werkvloer naast de definitieve plek in de bestaande wegboog van de A20 richting de A4 Beneluxtunnel. Het tunnelviaduct is na openstelling van de A4 Delft-Schiedam bestemd voor het verkeer vanuit de Beneluxtunnel (A4) richting Vlaardingen (A20).

Gebiedsgerichte ontwikkeling

Naast de aanleg van de A4 Delft-Schiedam wordt er meer gedaan in het gebied. De Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS) is een gebiedsgericht programma waarmee gelijk met de aanleg van de A4 Delft-Schiedam wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van Midden-Delfland en het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen. Naast extra natuur komen er tal van recreatieve voorzieningen, worden verspreid liggende kassen gesaneerd en krijgt de melkveehouderij impulsen voor een duurzame, economisch gezonde bedrijfsvoering. IODS is een samenwerkingsverband tussen Rijk, provincie Zuid-Holland, lokale overheden en verschillende maatschappelijke organisaties.

Meer informatie

Meer informatie over de aanleg van de A4 Delft-Schiedam is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 (ma t/m zo van 06.00 uur tot 22.30 uur) of via www.rijkswaterstaat.nl/a4delftschiedam. Ook kunnen geïnteresseerden terecht in het informatiecentrum van Rijkswaterstaat aan de Woudweg 25 te Schiedam. Het informatiecentrum is wekelijks geopend op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 12.00-17.00 uur. En elke eerste zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur