icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 mei 2022

Vakwerkligger IJboulevard geplaatst

De IJboulevard vervult straks maar liefst drie functies; die van fietsenstalling, wandelboulevard én aanvaarbescherming. Na het afzinken van de fietsenstalling is de fundering van de aanvaarbescherming geplaatst, daarop wordt een betonnen balk gemaakt. Ter plaatse van de Noord-Zuidlijn wordt de functie vervuld door een stalen vakwerkligger die in april is geplaatst.

Bekijk hoe dat in zijn werk ging:

Over het project:

De fietsenstalling aan het IJ, is een samenwerking van de Gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en ProRail. Van Hattum en Blankevoort, een VolkerWessels Infrastructuur-onderneming voert het werk uit. Van Hattum en Blankevoort bouwt samen met Volker Staal en Funderingen (VSF), Homij en Gebr. Van Kessel (allen VolkerWessels).

De vormgeving is van VenhoevenCS architecture+urbanism en Royal HaskoningDHV heeft bijgedragen aan het ontwerp van de aanvaarbescherming.

Meer over project IJboulevard