icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 31 maart 2010

Van Hattum en Blankevoort zet stappen in CO2-reductie

We boeken vooruitgang in onze CO2-reductie doelen en initiatieven.

CO2 prestatieladder

In Situ Beton

Van Hattum en Blankevoort is initatiefnemer en promoter van een studiegroep van Stutech, dat de reductiemogelijkheden van de CO2-uitstoot van in situ betonmortel gaat onderzoeken. Stutech is een vereniging van betontechnologen en betononderhoudskundigen uit heel Nederland

Daarnaast testen we op onze projecten het verwerkingsproces van betonmortel. De resultaten koppelen we terug naar de studiegroep en publiceren we op deze site.

Bouwplaats

Op steeds meer projecten gebruiken we nu groene stroom. Bovendien onderzoeken we hoe we met het gebruik van andere brandstofmengsels een lagere CO2-uitstoot kunnen bereiken. Hierbij betrekken we actief de wegtransporteurs en truckleveranciers. Volker Stevin Materieel heeft hierin een coördinerende rol.

Behalve het opzetten van een beter systeem voor het meten van het energieverbruik op onze projecten, experimenteren we met alternatieve energievormen en -bronnen. Mogelijkheden laten we zien tijdens de Dag van de Bouw op 5 juni a.s.

Bereikbaarheid

Een groot deel van onze CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door onze leaseauto's. Met de gemeenten waar Van Hattum en Blankevoort gevestigd is onderzoeken we hoe we onze mobiliteit duurzamer kunnen maken. De kennis en maatregelen die we opdoen passen we toe op onze projecten.

Bereikbaar Woerden

In Woerden zijn we mede initiatiefnemer in het mobiliteitsplatform Beter Bereikbaar Woerden. Onze ambities presenteerden we 29 maart 2010 in een platformbijeenkomst. Op basis hiervan stelden we een actieplan op. 

Drechtsteden Bereikbaar

Van Hattum en Blankevoort Regio Zuid in Papendrecht participeert in het samenwerkingsverband Drechtsteden Bereikbaar Zakelijk Slim Mobiel. Als onderdeel van een nulmeting onderzoeken onze medewerkers hun mobiliteitsgedrag. Daaruit stellen we verdere acties vast. De resultaten dragen we uit binnen onze projecten, ons bedrijf en onze sector.