icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 april 2014

Verkiezing Cementartikel van 2013

Hans Galjaard (Volker Infradesign) schreef samen met Andrew Quansah (Ingenieursbureau Amsterdam) een artikel over uitwendige voorspanning in de Fly-over in de A9 over het Rottepolderplein. Dit artikel is genomineerd voor beste Cementartikel van 2013!

Ieder jaar houdt vakblad Cement een verkiezing van het Cementartikel van het jaar. De verkiezing geeft de redactie van Cement een beter beeld van wat de lezer waardeert. De redactie van Cement heeft een voorselectie gemaakt van 7 artikelen. Daarbij keken zij naar de inhoudelijke kwaliteit, de toegevoegde waarde voor het constructeursvak, de tekstuele kwaliteit, de afbeeldingen en de keren dat een artikel is gelezen (online). Ook zochten zij naar een balans tussen artikelen over praktijk, wetenschap en innovatie.

Stem

Het artikel ‘Uitwendige voorspanning Fly-over’ is hieruit gekomen al één van de genomineerden. Het artikel gaat over de aanleg van een extra rijstrook in de fly-over in de A9 over het Rottepolderplein. Hierbij bleek de dwarskrachtcapaciteit van de kokerliggers ontoereikend. Dit werd voor een groot deel veroorzaakt door gewijzigde inzichten ten aanzien van de detaillering van dwarskrachtwapening ten opzichte van de bouw eind jaren zeventig. Om de dwarskrachtcapaciteit te vergroten, is daarom uitwendige voorspanning toegepast.

 

Lees hier het artikel en breng je stem uit!