icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 10 april 2012

Volker Stevin Offshore, funderingsspecialist voor de offshore windindustrie

VolkerWessels bedrijven SPT Offshore, Volker Staal en Funderingen en Volker Construction International bundelen hun krachten op gebied van offshore windfundaties in het nieuwe Volker Stevin Offshore.

Renewable energy

De markt voor Offshore Wind Energie groeit al enige jaren en daarmee de vraag naar specialistische offshore funderingskennis. Onlangs haalde Volker Construction International haar eerste preferred contractorship binnen voor een groot project in de Ierse Zee. 
 
Met gebundelde kennis en capaciteit op het gebied van offshore heien, zuigankertechnieken en projectmanagement wil Volker Stevin Offshore een significante speler worden op deze markt. Zij onderscheidt zich vooral door haar integrale en innovatieve benadering, waarbij het projectdoel en het verlagen van de kosten per kilowattuur voorop staan.


Nieuw met een aansprekend verleden

Sommige mensen herkennen de naam vanuit het verleden. Het bedrijf werd opgericht in 1985, maar richtte zich destijds vooral op de olie- en gasindustrie. De hierin opgedane ervaring neemt Volker Stevin Offshore mee naar de offshore windindustrie.

EWEA 2012

Volker Stevin Offshore presenteert zich voor het eerst publiekelijk tijdens de EWEA 2012. Deze grootste beurs op Offshore Wind gebied vindt plaats in Kopenhagen van 16 tot en met 19 april. Volker Stevin Offshore  staat hier zij-aan-zij met zusterbedrijf VSMC, die al jaren een toonaangevende speler is als kabelinstallateur op de markt van Offshore Wind.

Van Hattum en Blankevoort

Van Hattum en Blankevoort neemt via dochterbedrijven Volker Staal en Funderingen en SPT Offshore deel aan Volker Stevin Offshore. Daarnaast levert Volker InfraDesign een belangrijke bijdrage aan de ontwerpcapaciteit van het nieuwe bedrijf.

Meer weten…

Neem contact op met Robert de Haas of André Zimnik;
Bekijk de website van Volker Stevin Offshore;
Bezoek Volker Stevin Offshore tijdens de EWEA 2012 op het Holland Paviljoen.