icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 14 juli 2015

VolkerWessels bedrijven bouwen parkeergarage Jaarbeursplein Utrecht

VolkerWessels bedrijven Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw hebben de opdracht van gemeente Utrecht gekregen voor de voorbereiding en de bouw van de ondergrondse parkeergarage en het Jaarbeursplein.

AI Jaarbeursplein

Jaarbeursplein en parkeergarage

Aan de westkant van Utrecht Centraal ligt over een aantal jaar het vernieuwde Jaarbeursplein met daaronder een ondergrondse parkeergarage. De aanbesteding, met een aanneemsom van circa 30 miljoen, van de Jaarbeurspleingarage en het bovenliggende plein is gestart, nadat de gemeenteraad afgelopen januari de kredietverlening voor deze garage goedkeurde. De inschrijvingen zijn beoordeeld op thema’s zoals omgeving, fasering, bodem en duurzaamheid, beheer, onderhoud, exploitatie, organisatie en kostenbeheersing. De Jaarbeursplein-parkeergarage krijgt maximaal 800 parkeerplaatsen. De komende periode wordt de uitvoering voorbereid, zodat begin januari 2016 de bouw van de garage kan starten. In 2018 wordt de Jaarbeurspleingarage tegelijk met het vernieuwde Jaarbeursplein opgeleverd.

Omgeving nauw betrokken

Bijzonder aan dit gunningstraject is dat bewoners en bedrijven uit de omgeving een rol hadden in het proces. Zij hebben wensenlijsten over het gebouw en over de omgang met de omgeving opgesteld. De drie partijen is gevraagd deze wensen zo goed mogelijk te verwerken. En waar dit niet mogelijk was, toe te lichten waarom dit niet gedaan is. Na de zomer gaan de gemeente en ABC Vastgoed verder in gesprek met deze participatiegroep.