icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 02 mei 2012

VolkerWessels bouwt windpark in Ierse zee

VolkerWessels legt het “West of Duddon Sands” windmolenpark in de Ierse zee aan. Het werk betreft het voorbereiden van de zeebodem en het transport en de installatie van 108 windturbine funderingen. De gezamenlijke contractwaarde is ca.115 miljoen euro.

 

Het project wordt integraal uitgevoerd in een joint venture, bestaande uit VolkerWessels onderneming Volker Construction International, Boskalis Offshore en SMIT Marine Projects. Partners DONG Energy en Scottish Power Renewabels hebben de opdracht voor de gedeeltelijke aanleg van het "West of Duddon Sands" windmolenpark in de Ierse zee gegeven.


Het werk omvat het transport van de funderingen, bestaande uit monopiles en transitiestukken, van Aalborg in Denemarken naar Belfast in Noord Ierland. In Belfast wordt een haventerrein aangepast voor de offshore werkzaamheden. Op de zeebodem wordt een eerste beschermlaag aangebracht, waarna de monopiles en transitiestukken op transport gaan vanuit Belfast naar de bouwlocatie. Daar vinden de hei- en installatiewerkzaamheden plaats. Zodra de installatie is afgerond worden verdere beschermlagen rond de funderingen aangebracht. De uitvoering van het werk start in het eerste kwartaal van 2013 en wordt halverwege 2014 opgeleverd


VolkerWessels heeft veel ervaring met de ontwikkeling en productie van duurzame energiebronnen.Onlangs introduceerden we werkmaatschappij Volker Stevin Offshore als specialist in offshore windfunderingsoplossingen. Werkmaatschappij Visser & Smit Marine Contracting (VSMC) is een toonaangevende kabelonderneming die eerder dit jaar al het contract tekende voor leggen van de kabels vanaf het windmolenpark "West of Duddon Sands" naar de kust.

 

Over Volker Construction International

 

Volker Construction International zet voor het "West of Duddon Sands" offshore windpark haar expertise op het gebied van projectmanagement, transport en installatie in. Volker Construction International is een international opererend civiel bouwbedrijf met haar hoofdkantoor in Nederland. We bieden een grote variëteit op het gebied van ontwerpen en bouwen van projecten die zich op- of nabij het water bevinden. We werken in de infrastructuur- en energiemarkt, met producten als tunnels, bruggen, kades, steigers en funderingsoplossingen.


Van Hattum en Blankevoot levert aan Volker Construction International het projectmanagement en het personeel.