icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 november 2012

VolkerWessels voert in consortium omvangrijk Nederlands infrastructuurcontract uit

Heden heeft opdrachtgever Rijkswaterstaat bekend gemaakt voornemens te zijn het eerste DBFM[1] contract binnen het programma Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA), te weten het project A1/A6 te gunnen aan het consortium SAAone. SAAone is een consortium bestaande uit VolkerWessels, Boskalis, HOCHTIEF, en DIF.  

Projectgebied

Het project omvat zowel het ontwerp, de realisatie, het beheer en onderhoud en de financiering van de bestaande en nieuwe infrastructuur tussen knooppunt Diemen (A1) en Almere Havendreef (A6). Met het contract voor de duur van 30 jaar is een bedrag van meer dan € 1 miljard gemoeid.

 

Rijkswaterstaat verwacht 28 november, na het verlopen van de Alcateltermijn, de uitvoering van dit project definitief te gunnen. Het consortium verwacht dat de financiering naar verwachting begin 2013 kan worden afgesloten. In SAAone participeren VolkerWessels, Boskalis, HOCHTIEF en DIF. De aanlegwerkzaamheden worden in opdracht van SAAone uitgevoerd door een bouwconsortium, bestaande uit HOCHTIEF, VolkerWessels en Boskalis, in een verhouding 35%/35%/30%.

 

SAAone is een consortium van HOCHTIEF, VolkerWessels, Boskalis en DIF.

HOCHTIEF behoort tot de 7 grootste bouwgerelateerde dienstverleners ter wereld en is marktleider in Duitsland. Met meer dan 75.000 medewerkers en een omzet van ruim EUR 23 miljard (2011) is de onderneming aanwezig in alle grote bouwgerelateerde markten ter wereld. Van de omzet wordt 92% buiten Duitsland gerealiseerd. (Zie voor meer informatie: http://www.hochtief.de/)

 

VolkerWessels is een Nederlands bouwconcern met 16.000 medewerkers in 120 werkmaatschappijen, met vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. Met een omzet van EUR 4,7 miljard (2011) is VolkerWessels een van de grootste bouwbedrijven van Nederland. (Zie voor meer informatie http://www.volkerwessels.com/).

 

Boskalis is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van baggeren en grondverzet, maritieme infrastructuur en maritieme en terminaldiensten met 14.000 medewerkers en een omzet van EUR 2,8 miljard (2011).  Zij levert wereldwijd innovatieve totaaloplossingen in de markt voor energie, de markt voor havens en de markt voor infrastructuur. (Zie voor meer informatie: http://www.boskalis.nl/)

 

DIF is een leidende investeerder in infrastructuurprojecten. Door gerichte investeringsfondsen biedt DIF haar investeerders toegang tot hoog gekwalificeerde infrastructuur projecten, die lange termijn stabiele cash flows garanderen. (Zie voor meer informatie: http://www.dif.eu/)

 

 


[1] DBFM staat voor: Design, Build, Finance, Maintain