icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 september 2020

VolkerWessels wint Enterprise GIS Award 2020

Op de Esri GIS Conferentie & Tech van dit jaar is bekend gemaakt dat VolkerWessels de ‘Enterprise GIS Award 2020’ heeft gewonnen. De award is een erkenning voor de innovatieve inzet van geografische informatie in de kernprocessen van de organisatie. VolkerWessels heeft de award vooral te danken aan het brede gebruik van geografische informatie binnen de organisatie.

VolkerWessels wint Enterprise GIS Award 2020 2
René Beurze, directeur digitale transformatie van de VolkerWessels divisie Infrastructuur Nederland ontvangt de Enterprise GIS Award 2020 van Ed van Ingen, directeur van Esri Nederland.

Aangepaste uitreiking

De uitreiking van de award gebeurde dit jaar, door de virtuele opzet van de Esri GIS Conferentie & Tech, anders dan normaal. Niet gezamenlijk op een podium in een volle zaal, maar op ruime afstand van elkaar, op een projectlocatie van VolkerWessels bij Schiphol. Daar overhandigde Ed van Ingen, directeur van Esri Nederland, de award aan René Beurze, directeur digitale transformatie van de divisie Infrastructuur Nederland.

Digitalisatie programma

VolkerWessels heeft een duidelijke visie op digitalisatie. VolkerWessels en daarbinnen de divisie Infrastructuur Nederland zijn gestart met een overkoepelend digitalisatieprogramma om digitalisatie binnen het bedrijf verder te versnellen. De visie daarbij is dat VolkerWessels zich wil ontwikkelen tot een data-gedreven bedrijf, waarbij ontwikkelingen als BIM, GIS en Digital Twin steeds meer geïntegreerd zullen worden.

Samen innoveren

Ed van Ingen, directeur van Esri Nederland vertelt: “Binnen VolkerWessels heerst een sterke hands-on mentaliteit, waardoor mensen direct met GIS aan de slag gaan en zelf met nieuwe wensen en ideeën komen. Dat is ook een van de redenen waarom VolkerWessels deze award heeft gewonnen. Ze hebben GIS niet alleen geïmplementeerd, maar werken er ook actief mee en dagen ons uit om het product verder te blijven ontwikkelen. Zo delen ze bijvoorbeeld BIM-modellen waarmee wij onze software nog beter kunnen afstemmen op de wensen van gebruikers.”

Samen versnellen

René Beurze van VolkerWessels vertelt: “De Enterprise GIS Award is een mooi compliment voor iedereen binnen VolkerWessels die actief gebruik maakt van GIS en daarmee bijdraagt aan de digitale transformatie. Om digitalisatie binnen ons bedrijf verder te versnellen zullen we ook in de toekomst volop blijven ontwikkelen samen met onze opdrachtgevers en partners. Dit zal leiden tot het beter gebruiken van relevante en actuele data, om daarmee kosten te reduceren en klantwaarde te verhogen.”

Waar wordt GIS toegepast?

Van Hattum en Blankevoort past GIS succesvol toe bij diverse toonaangevende projecten, zoals de aanleg van de Container Exchange Route, de nieuwe N200de spooruitbreiding bij Zwolle-Herfte en IJboulevard.