icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 juli 2014

Voornemen tot gunning project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta

Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel hebben het voornemen om het contract voor de IJsseldelta aan aannemerscombinatie Isala Delta (bestaande uit Van Hattum en Blankevoort en Boskalis) te gunnen. Het project maakt deel uit van het ruim dertig maatregelen tellende landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat tot doel heeft om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen.

Huidige Situatie
Het project omvat de zomerbedverlaging Beneden-IJssel over een lengte van 7,5 km ter hoogte van Kampen. Tevens wordt ten zuiden van Kampen een by-pass aangelegd. Daarnaast bevat het project een aantal civiele kunstwerken zoals een recreatie schutsluis, een nieuwe brug Nieuwendijk (circa 400 m) en een keersluis in Waterkering Drontermeer- Vossemeer.De eerste voorbereidingen worden in het najaar van 2014 getroffen en het project zal naar verwachting eind 2019 worden opgeleverd. Met het contract is een aanneemsom van circa EUR 127 miljoen gemoeid.

Ruimte voor de Rivier

Naast deze nieuwe opdracht werkt Van Hattum en Blankevoort reeds aan enkele andere omvangrijke waterbouwprojecten binnen het overheidsprogramma Ruimte voor de Rivier, zoals het project hoogwatergeul Veessen-Wapenveld, het project Deventer en het project Noordwaard nabij Gorinchem.