icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 05 november 2014

Warmtehub genomineerd voor Rotterdam Architectuurprijs

De Warmtehub aan de Brielselaan Rotterdam, één van de drie gebouwen van het werk De Nieuwe WarmteWeg (DNWW), waar Van Hattum en Blankevoort betrokken was bij de cvieltechnische en bouwkundige werkzaamheden, is genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs.

Rotterdam Architectuurprijs

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor het team van opdrachtgever, bouwer en architect die het project samen realiseren. elke editie wordt uit het complete aanbod van projecten een shortlist geselecteerd van de ca. 25 grootste kanshebbers. Daaruit kiest zowel de vakjury als het brede publiek een winnaar.  

Warmtehub duurzaam

Het Warmtebedrijf Rotterdam heeft een netwerk dat restwarmte - veelal afkomstig van industrie in de Rotterdamse haven - naar huishoudens en bedrijven in de regio transporteert. De Warmtehub aan de Brielselaan is een centraal punt dat pieken en dalen opvangt in de warmtedistributie. De locatie die nu nog wordt gedomineerd door industriële activiteiten, transformeert in de toekomst naar een gebied met een mix van wonen en werken. De Warmtehub legt de verbinding tussen de woningen in de Tarwebuurt en het open uitzicht aan de Maashaven. Een ‘gevouwen’ dak en vloer koppelen de twee hoofdonderdelen - een buffertank van 16m hoog en een warmteoverslagstation - tot één samenhangend gebouw. De Warmtehub maakt een duurzame technische voorziening zichtbaar en creëert tegelijkertijd een verblijfsplek met uitzicht op de Maashaven.

Stem op Warmtehub

Van Hattum en Blankevoort is trots dat Warmtehub genomineerd is voor de Rotterdam Architectuurprijs.  Vanaf 5 november kunt u stemmen op Warmtehub, een duurzame technische voorziening die tegelijkertijd een verblijfsplek met uitzicht op de Maashaven creëert. U stemt toch ook duurzaam?

Betrokken VolkerWessels bedrijven:

Visser & Smit Hanab (Hoofdaannemer)

Van Hattum en Blankevoort

 

Naam van het gebouw: 

Warmtehub

 

Opdrachtgever:

Warmtebedrijf Rotterdam

 

Architect

WE architecten