icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 maart 2020

Weekendwerkzaamheden Amstelveenlijn goed verlopen

In het weekend van 14 en 15 maart waren we 24/7 non-stop aan het werk tussen De Boelelaan/VU en Amstelveen Stadshart. De vele werkzaamheden verliepen grotendeels zonder problemen en de meeste werkzaamheden zijn volgens planning uitgevoerd. Kijkt u mee naar hoe de hoge perrons bij De Boelelaan/VU en A.J. Ernststraat gesloopt zijn? En wat doen ze daar bij Amstelveen Stadshart?

Veel werk verzet

VolkerWessels-combinatie VITAL heeft weer veel werk verzet. Naast Van Hattum en Blankevoort zijn VolkerRail en KWS onderdeel van de combinatie. Ook Vialis is nauw betrokken bij het grote project.

Overzicht

De hoge perrons bij De Boelelaan/VU zijn gesloopt. Eind juli worden hier ook de lage perrons gesloopt. Bij A.J. Ernststraat zijn de hoge perrons ook weggehaald. En eind juli verwijdert VITAL hier ook de lage perrons. Ook zijn de bovenleidingen voor de nieuwe zuidelijke spoorboog bij Stadshart opgehangen.

Vervolg

Tot en met het eerste kwartaal in 2020 wordt verder gewerkt aan een aantal kruispunten, haltes en het spoor ten zuiden van de A9. We bouwen een nieuw opstelterrein en personeelsonderkomen van GVB. In de rest van 2020 volgt onder andere een uitgebreide testfase. Het is de bedoeling dat de nieuwe Amstelveenlijn eind 2020 in gebruik gaat.

 

Foto's: © Gé Dubbelman