HomeOver onsNieuws Wegomlegging A9 voorlopig gegund

Wegomlegging A9 voorlopig gegund

Actueel

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp wordt omgelegd. Dit bevorderd de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid rond Badhoevedorp en verbetert de doorstroming. De uivoering van de omlegging is door Rijkswaterstaat voorlopig gegund aan VolkerWessels bedrijven KWS Infra, Van Hattum en Blankevoort en Vialis samen met Boskalis en Mourik Groot-Ammers.

Artist Impression

De A9 loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Voor Badhoevedorp betekent dit extra ruimte voor gebiedsontwikkeling, minder geluidsoverlast en een betere luchtkwaliteit. Bovendien zorgt de omgelegde A9 voor een betere doorstroming: betere bereikbaarheid van Schiphol en de regio Amsterdam, verbreding van de (nieuwe) A9 en aansluiting voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV).

 

Rijkswaterstaat is de opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. Het ontwerp van de omlegging is samen ontwikkeld met en medegefinancierd door: Provincie Noord Holland, Gemeente Haarlemmermeer, Gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Schiphol Nederland b.v.

  

Per augustus 2012 is de opdracht voorlopig gegund. Rijkswaterstaat verwacht dit eind 2012 om te zetten in een definitieve gunning.

Nieuws

Meer nieuws

A9: omlegging Badhoevedorp definitief gegund

Actueel

Rijkswaterstaat heeft op 11 december het project Omlegging A9 Badhoevedorp gegund aan combinatie BadhoeverBogen, bestaande...

+