icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Nieuws · 29 mei 2012

Winnaars Greendriver Challenge gehuldigd

De infraondernemingen van VolkerWessels hebben in een Greenrider Challenge 285 ton CO2 bespaard. Dat is net zo veel als 407 retourvluchten van Amsterdam naar Barcelona. In de duurzaamheidscompetitie onder 1450 leaserijders is gemiddeld 11 procent zuiniger gereden.

Winnaars Greendriver Challenge

Greenrider Challenge

Na een proefmaand, telde de Greenrider Challenge vier wedstrijdmaanden. De 1450 deelnemers van VolkerRail, Van Hattum en Blankevoort, Vialis en KWS Infra streden niet alleen individueel, maar ook in teamverband en op bedrijfsniveau tegen elkaar. De Challenge vergelijkt het werkelijk verbruik (getankte liters) met het normverbruik. De CO2-uitstoot is zo direct gekoppeld aan het aantal verbruikte liters. In totaal is er tijdens de Greenrider Challenge 15 miljoen kilometer gereden.

Greenrider Champions

Van de infraondernemingen van VolkerWessels scoort VolkerRail het beste op betrokkenheid, brandstofdata, aantal koplopers, verbetering en werkelijk verbruik. VolkerRail wint daarmee de trofee voor het beste bedrijf. Van alle 49 deelnemende teams uit de infraondernemingen behaalden de 12 berijders van de afdeling Kwaliteit & Veiligheid van VolkerRail het beste teamresultaat: 89% ten opzichte van het normverbruik. De prijs voor de ‘groenste’ rijder, de overall Greenrider Champion, gaat naar Jarno Kunkeler van Vialis. Een score van maar liefst 75,01% ten opzichte van de norm. Hij mag een dag rijden met de elektrische Tesla Roadstar.

Alle teams en alle individuele rijders leverden op deze wijze een concrete bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van VolkerWessels. 

Van Hattum en Blankevoort

Binnen van Hattum en Blankevoort behaalde Roy van Zanten het beste resultaat. Hij eindigde als individuele bereider net onder Jarno Kunkeler.

Meer weten...

Neem contact op met Hans Berkien