icon-mail-company icon-phone icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane
Nieuws · 16 juli 2012

Zonne-energie voor OV SAAL

In opdracht van Van Hattum en Blankevoort heeft VolkerWessels Telecom | Netwerk Solutions zonnepanelen geplaatst op het ketencomplex voor het project OV SAAL. Dit is een project van de Rijksoverheid om de bereikbaarheid van de regio Amsterdam te verbeteren. Het kabinet investeert € 1,4 miljard voor de verbetering (en uitbreiding) van het treinvervoer tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad.

17.000 KWh per jaar

Om dit project te realiseren is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Combinatie Nieuwe Meer Sporen (CNMS), een bouwcombinatie van Van Hattum en Blankevoort en VolkerRail. Op een belangrijk knooppunt tussen de snelwegen A4 en A10 is voor dit project een ketencomplex geplaatst. In opdracht van Van Hattum en Blankevoort plaatste VolkerWessels Telecom | Netwerk Solutions 78 panelen op het dak die ongeveer 17.000 KWh per jaar opbrengen. De zonnepanelen gaan 25 jaar mee. Het ketencomplex telt twee verdiepingen en wordt over circa vijf jaar gedemonteerd. De zonnepanelen zullen dan elders worden ingezet.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over zonnepanelen? Neemt u dan gerust contact op met VolkerWessels Telecom | Energie.

Wilt u meer informatie over het project? Neemt u dan gerust contact op met OV SAAL