icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Den Bosch

A2 Rondweg Den Bosch

Tussen de Maas en Vught is de A2 omgebouwd van 2x3 naar 4x2 rijstroken. Daarbij wordt het doorgaande verkeer gescheiden van het lokale en regionale verkeer, wat zorgt voor een betere doorstroming. Van Hattum en Blankevoort maakte deel uit van de combinatie InfrA2 en was samen met Koninklijke Wegenbouw Stevin en Mourik Groot-Ammers verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van dit omvangrijke project.

Opdrachtgever
Website A2
Contract
Design & Construct
Uitvoeringsperiode
sept 2006 - dec 2009

Het project

Het doorgaande verkeer tussen Utrecht en Eindhoven beschikt over twee hoofdrijbanen zonder op- en afritten. Het lokale verkeer en het verkeer naar en van de A59 Oost en -West maakt dan gebruik van de parallelbanen. Alle bruggen en viaducten op dit traject moesten hiervoor worden verbreed. De knooppunten Empel en Hintham werden ingrijpend gewijzigd. Door toepassing van geluidreducerend asfalt en de bouw van nieuwe geluidschermen hebben we de geluidsoverlast voor de omgeving verminderd.