HomeProjecten A9 omlegging Badhoevedorp

A9 omlegging Badhoevedorp

Badhoevedorp

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Van Hattum en Blankevoort maakt deel uit van de bouwcombinatie Combinatie Badhoevedorp Bogen (CBB) die deze omlegging realiseert.

Verbeteringen

  • Ruimtelijke kwaliteit: de A9 verdwijnt uit Badhoevedorp.
  • Een verbeterde leefomgeving: minder geluidsoverlast en een verbetering van luchtkwaliteit in Badhoevedorp.
  • Een betere doorstroming: betere bereikbaarheid Schiphol en regio Amsterdam, verbreding van de (nieuwe) A9 naar 2x3 rijstroken en een onderdoorgang bij de aansluiting Badhoevedorp voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV).

Tien viaducten en een onderdoorgang

De nieuwe A9 wordt circa 600 meter ten zuiden van het dorp gelegd. Het nieuwe tracé wordt uitgebreid naar 3 rijstroken en een vluchtstrook in beide richtingen. Om de omlegging te kunnen realiseren, worden er 10 viaducten gebouwd, variërend in lengte van 30 tot 170 meter en 12 tot 90 meter breed. De meest tot de verbeelding sprekende werkzaamheden worden gevormd door de aanleg van 2 viaducten over de A4 en over de Schipholspoorlijn. Ook komt er een onderdoorgang voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV). De doorstroming bij knooppunt Badhoevedorp zal sterk verbeteren, doordat het bestaande klaverblad vervangen wordt door een nieuw knooppunt.

Feiten & cijfers

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

A9: omlegging Badhoevedorp definitief gegund

Actueel

Rijkswaterstaat heeft op 11 december het project Omlegging A9 Badhoevedorp gegund aan combinatie BadhoeverBogen, bestaande...

4juni- Dag van de Bouw

Actueel

Wat komt er kijken bij het bouwen van een brug, tunnel of aquaduct? Hoe zorgen wij dat Nederlanders droge voeten houden?...

23 liggers over spoorlijn Amsterdam -Schiphol

Actueel

In het weekend van 24 en 25 september werden voor de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp in een 52-urige...

+