icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint
Den Haag

Hubertustunnel

De Hubertustunnel is het gemeentelijk deel van de Noordelijke Randweg Haagse Regio. De tunnel verbetert de bereikbaarheid van Den Haag en vermindert de verkeersdrukte in de wijken rond de Waalsdorperweg.

Opdrachtgever
Uitvoeringsperiode
mei 2004 - okt 2008
Prijzen & Awards

Langste stadstunnel Nederland

Door haar lengte van 1,6 km is de Hubertustunnel de langste stadstunnel van Nederland. De tunnel bestaat uit twee aparte buizen. Per rijrichting zijn er twee rijstroken beschikbaar met een maximum snelheid van 50 km/uur.

De gemeente Den Haag realiseerde de aanleg van de Hubertustunnel samen met de Hubertus Tunnel Combinatie. Deze bouwcombinatie bestond uit BAM Civiel BV, Wayss & Freytag Ingenieurbau AG en Van Hattum en Blankevoort BV.

Boortunnel

Doordat de tunnel werd geboord, was er minder overlast voor omwonenden en werd het groen in de omgeving zoveel mogelijk gespaard.  Het tracé van de Hubertustunnel begint op het terrein van de voormalige Kleine Alexanderkazerne en komt uit in het Hubertusduin. Daar sluit de tunnel aan op het bestaande Hubertusviaduct.

video doorbraak tunnelbuizen