Parkeergarage Jaarbeursplein Utrecht - Van Hattum en Blankevoort
HomeProjecten Parkeergarage Jaarbeursplein Utrecht

Parkeergarage Jaarbeursplein Utrecht

Utrecht

Aan de westkant van Utrecht Centraal ligt over een aantal jaar het vernieuwde Jaarbeursplein met daaronder een ondergrondse parkeergarage. Dit wordt door de combinatie van woningen, kantoren, horeca, winkels en entertainment een veel levendiger plein dan het nu is. De nieuwe ondergrondse parkeergarage biedt straks ruimte aan maximaal 800 auto's voor reizigers, winkelend publiek, gasten van het NH-hotel en werknemers van de kantoren op en rondom het Jaarbeursplein.

 

Omgeving nauw betrokken

Bijzonder aan dit gunningstraject is dat bewoners en bedrijven uit de omgeving een rol hadden in het proces. Zij hebben wensenlijsten over het gebouw en over de omgang met de omgeving opgesteld. De drie partijen is gevraagd deze wensen zo goed mogelijk te verwerken. En waar dit niet mogelijk was, toe te lichten waarom dit niet gedaan is. Na de zomer gaan de gemeente en ABC Vastgoed verder in gesprek met deze participatiegroep.

VolkerWessels bedrijven Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw hebben de opdracht van gemeente Utrecht gekregen voor de voorbereiding en de bouw van de ondergrondse parkeergarage en het Jaarbeursplein. De inschrijving is als beste naar voren gekomen uit een uitgebreid selectieproces van meerdere partijen.

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    Gemeente Utrecht
  • Uitvoeringsperiode
    2016 - 2018
  • Projectcategorieën
    Parkeren

Meer weten over dit project?

Contact Dick Egas »

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

VolkerWessels bedrijven bouwen parkeergarage Jaarbeursplein Utrecht

Actueel | Persberichten

VolkerWessels bedrijven Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw hebben de opdracht van gemeente Utrecht gekregen...

+