Zoeken
vught verdiept

Van Hattum en Blankevoort wint tender Vught Verdiept!

PERSBERICHT

Van Hattum en Blankevoort en Boskalis leggen het verdiepte spoor in Vught aan 

Van Hattum en Blankevoort heeft de aanbesteding gewonnen en gaat samen met Boskalis het verdiepte spoor in Vught aanleggen. Dit is vandaag, op 11 juni, bekend gemaakt.  

Alliantie Vught Verdiept 

Dit is het grootste contract van het project PHS Den Bosch – Vught.  
Het is een bijzonder contract omdat de aannemers Van Hattum en Blankevoort en Boskalis gaan samenwerken met ProRail in de alliantie Vught Verdiept. Door deze samenwerking is er een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor onder andere het budget en de risico’s die binnen deze opgave vallen.  

Edwin Slijkhuis, projectmanager bij Van Hattum en Blankevoort: "Het voelt goed dat we na een intensieve tender samen aan de start van deze alliantie staan, waarin samenwerking veel aandacht heeft gekregen."

Bouw van de verdiepte ligging 

ProRail past het spoor aan tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken. Zo komt er een vierde spoor tussen Den Bosch en Vught Noord, en in Vught leggen we de twee sporen richting Eindhoven verdiept aan. Het project PHS Den Bosch – Vught is een ingrijpend project voor de omgeving. Dat komt omdat er meer (goederen)treinen gaan rijden en de bouw zo’n zeven jaar gaat duren.    

Dit project maakt onderdeel uit van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Lees meer over dit project.