Zoeken

Ruim 190 jaar vakmanschap

Van viaducten, fundaties, bruggen en (afzink)tunnels tot sluizen, gemalen, kademuren en wereldberoemde waterkeringen. Het zit in onze genen. Bij Van Hattum en Blankevoort verrijken we Nederland met spraakmakende kunstwerken, ingenieuze infrastructuur en onze kenmerkende civiele constructies. En dat doen we al 190 jaar!

IMG_0095.jpg

Rijke historie

Onze wieg staat aan het water. Arie van Hattum onderhoudt vanaf 1831 rivierkribben. Tien jaar later start ook onze andere founding father Cornelis van Blankevoort. Er stroomt veel water door onze lange en rijke historie. Zo werkt Van Hattum en Blankevoort aan roemruchte deltawerken als de Oosterscheldekering. Maar ook talrijke civiele en infrastructurele projecten als (internationale) tunnels, bruggen, sluizen en havenwerken behoren tot onze historische referentieprojecten.

Geschiedenis in vogelvlucht

1831 - Arie van Hattum tekent onderhoudscontract kribben in Merwede en Lek
1841 - Cornelis Blankevoort vestigt zich als aannemer in Monnikendam
1900 - Eerste samenwerking Van Hattum en Blankevoort
1950 - Oprichting Van Hattum en Blankevoort NV
1968 - Beursgang
1971 - Door fusie onstaat de Stevin groep
1978 - Door samengaan met Adriaan Volker ontstaat de Volker Stevin groep
1997 - Fusie met Kondor Wessels leidt tot de Koninklijke Volker Wessels Stevin groep
2021 - Van Hattum en Blankevoort bestaat 190 jaar!

De naam Van Hattum en Blankevoort blijft onveranderd voortbestaan als één van de werkmaatschappijen van Koninklijke VolkerWessels.

Lees hier meer over onze rijke historie
Jubileummagazine  #2 groter.jpg

Jubileummagazine

Van viaducten, fundaties, bruggen en (afzink)tunnels tot sluizen, gemalen, kademuren en wereldberoemde waterkeringen. Het zit in onze genen. Bij Van Hattum en Blankevoort verrijken we Nederland met spraakmakende kunstwerken, ingenieuze infrastructuur en onze kenmerkende civiele constructies. En dat doen we al 190 jaar! Hoe? Dat laten we dit jaar met regelmaat zien in woord, beeld en geluid. Tijdens ons jubileumjaar verspreiden we verschillende digitale magazines met 190 jaar in vogelvlucht.

Lees hier de jubileummagazines

Jubileumfilms

Van viaducten, fundaties, bruggen en (afzink)tunnels tot sluizen, gemalen, kademuren en wereldberoemde waterkeringen. Het zit in onze genen. Bij Van Hattum en Blankevoort verrijken we Nederland met spraakmakende kunstwerken, ingenieuze infrastructuur en onze kenmerkende civiele constructies. En dat doen we al 190 jaar! benieuwd hoe we dat doen en deden? Bekijk dan de jubileumfilms.