icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 31 maart 2022

Bouwteamovereenkomst ”Gebiedsontwikkeling VDL Nedcar” getekend

De Provincie Limburg zal met het oog op de voorgenomen uitbreiding van VDL Nedcar, de infrastructuur rondom de fabriek aanpassen. VDL Nedcar is een belangrijke economische motor van Limburg en zorgt voor veel werkgelegenheid. De plannen hebben, na een zorgvuldig aanbestedingstraject, geresulteerd in de opdracht aan VolkerWessels ondernemingen KWS en Van Hattum en Blankevoort om samen met de Provincie Limburg in bouwteamverband de noodzakelijke voorbereidingen te treffen en een definitief ontwerp voor aanpassing van de infrastructuur rondom VDL Nedcar te ontwikkelen.

a2366aab-e9f5-4143-9d56-7dde62038e74.jpg
v.l.n.r. Diederik Timmer (directeur Provincie Limburg), Eric Vugs (directeur KWS Eindhoven) en Dick van Erkel (directeur Van Hattum en Blankevoort vestiging Zuid).

Ondertekening bouwovereenkomst

Donderdag 31 maart is in Maastricht de overeenkomst voor de bouwteamfase van de “Gebiedsontwikkeling VDL Nedcar” door Diederik Timmer (directeur Provincie Limburg), Dick van Erkel (directeur Van Hattum en Blankevoort vestiging Zuid) en Eric Vugs (directeur KWS Eindhoven) getekend.

Planning

De voorbereidende bouwteamfase duurt tot oktober 2022. Daarna volgt een ‘go/no-go besluit’ door de opdrachtgever. De realisatiefase zal bij een positief besluit naar verwachting eind 2024 worden afgerond.

Omvang project

De scope van het project omvat één tunnelbak, één verkeersbrug, één fietsbrug en de aanleg van een ontsluitingsweg van 3 kilometer. De exacte details zullen in de opvolgende realisatieovereenkomst worden vastgelegd.

Meer informatie over het project