icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 juli 2012

Zuidwestelijke Randweg Gouda open

De Zuidelijke Randweg N207 om Gouda is 8 maanden eerder dan gepland opengesteld voor verkeer. De tijdswinst was mogelijk door een efficiënte samenwerking tussen opdrachtgever, betrokken instanties en de aannemerscombinatie GG207. Van Hattum en Blankevoort, onderdeel van VolkerWessels maakt onderdeel uit van de combinatie.

Gedeputeerde Ingrid de Bondt (provincie Zuid Holland) en de wethouders van Gemeente Gouda en Gemeente Ouderkerk verrichtten op 6 juli gezamenlijk de feestelijke opening van de Zuidwestelijke Randweg N207 te Gouda.

 

De randweg werd met knallend vuurwerk opengesteld voor het gemotoriseerd verkeer. Aannemerscombinatie GG207 (Van Hattum en Blankevoort (& VSF), Hollandia, Boskalis en KWS Infra) voerde de werkzaamheden zo efficiënt uit, dat de weg 8 maanden eerder opengesteld is dan verwacht.  

 

Vanaf september 2010 is hard gewerkt aan de ZWR. De weg zorgt voor een betere en snellere route van en naar de Krimpenerwaard, minder verkeer in Gouda en een goede bereikbaarheid van de Rotterdamseweg en omgeving. De ZWR loopt om Gouda heen en maakt deel uit van de provinciale N207.

Langste ophaalbrug

De Combinatie legde een nieuwe weg, twee rotondes, een ruiter/fietstunnel, een brug over de Stolwijkse vaart en een beweegbare brug over de Hollandsche IJssel aan. De beweegbare brug heef een val van 30 meter lang en de twee balanspriemen met beide een lengte van 42 meter en is hiermee de langste ophaalbrug in de Benelux.

 

De Zuidwestelijke Randweg Gouda is een project van de provincie Zuid-Holland. Ook de gemeente Gouda droeg bij aan de financiering. Verder zijn Rijkswaterstaat, de gemeente Vlist en Ouderkerk en de hoogheemraadschappen van Rijnland & Schieland en Krimpenerwaard betrokken bij het project.