icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 juni 2019

Van Hattum en Blankevoort erkend ondernemer TunnelAlliantie 2.0

Van Hattum en Blankevoort heeft de Programma-erkenning TunnelAlliantie ontvangen van ProRail en is daarmee erkend ondernemer binnen de TunnelAlliantie 2.0. De TunnelAlliantie staat voor ketensamenwerking tussen initiatiefnemers, zoals gemeentes en provincies, ProRail en specifiek erkende aannemers voor het realiseren van spooronderdoorgangen.

Met de TunnelAlliantie verbetert ProRail samen met initiatiefnemers en aannemers het totstandkomingsproces van ontwerpen en realiseren van onderdoorgangen. Sinds 2015 is de TunnelAlliantie in werking.

Erkenning Tunnelalliantie WEB
Camiel Meijneken (ProRail) reikt de erkenning uit aan Marco Bruinzeel (Van Hattum en Blankevoort)

De TunnelAlliantie gaat anders om met financierende opdrachtgevers, meestal gemeentes en provincies, om meer kwaliteit en hogere betrouwbaarheid te bewerkstelligen. Dit heeft in de afgelopen jaren geleid tot minder faalkosten, efficiënter werken en daarmee lagere kosten.

De Programma-erkenning TunnelAlliantie is bindend voor alle nieuwe spooronderdoorgang projecten vanaf april 2019. Vóór aanbesteding van een project stelt ProRail voor de gehele markt de werkwijze en kwaliteitsnormen vast. Aannemers die deel willen nemen aan de aanbesteding voor spooronderdoorgang projecten moeten vooraf erkend zijn en worden dan vermeld op de Lijst erkende ondernemers TunnelAlliantie.

Naast Van Hattum en Blankevoort zijn op dit moment nog vier andere aannemers erkend ondernemer binnen de TunnelAlliantie. Er zullen er ongetwijfeld nog meer volgen. Om de erkenning te ontvangen dient de aannemer aantoonbaar aan specifieke kwaliteitseisen voldoen. We zijn dan ook ontzettend trots op deze erkenning.

De aannemers die op dit moment de Programma-erkenning TunnelAlliantie van ProRail hebben ontvangen zijn Van Hattum en Blankevoort, BAM Infra, Heijmans Infra en Gebroeders De Koning.

Lees meer over de TunnelAlliantie