HomeOver onsNieuws Verhoogde keersluis De Whaa Zwartsluis klaar voor de toekomst

Verhoogde keersluis De Whaa Zwartsluis klaar voor de toekomst

Actueel | Persberichten

Dinsdag 13 juni heropenden programmadirecteur Richard Jorissen HWBP (Hoogwaterbeschermingsprogramma) en dagelijks bestuurslid van het waterschap Hans de Jong de keersluis met een officieel tintje.

Opening

Omdat keersluis de Whaa in Zwartsluis niet voldeed aan de geldende normen voor de waterveiligheid, heeft het waterschap deze sluis verhoogd en de sluitingsprocedure verbeterd.

 

Van Hattum en Blankevoort was in een bouwteam met het waterschap Drents Overijsselse Delta verantwoordelijk voor het definitief ontwerp en de verhoging van de sluis.

 

Keersluis De Whaa sluit bij hoogwater op het Zwarte Water en voorkomt hiermee dat water via kolk de Whaa het achterliggende gebied kan instromen. Om aan de geldende veiligheidseisen te voldoen is de keersluis verhoogd met 0,75 meter van 1,78 meter tot 2,53 meter boven NAP. Dit geldt ook voor de betonnen landhoofden en sluisdeuren. Ook heeft het waterschap de sluitingsprocedure aangescherpt.

Nieuws

Meer nieuws

ELJA tekent Bouwteamovereenkomst Keersluis ‘de Whaa’

Actueel

Op donderdag 14 juli tekenden ELJA Beton- en Waterbouw en het Waterschap Drents Overijsselse Delta de bouwteamovereenkomst...

+