icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 juni 2018

Volker Staal en Funderingen verkoopt staalactiviteiten aan VDS Rotterdam BV.

Volker Staal en Funderingen (VSF) heeft haar staalactiviteiten verkocht aan VDS Rotterdam (VDS) onderdeel van de VDS Groep. Er werken bij VSF circa 140 medewerkers, 32 staal- en montagemedewerkers gaan over naar VDS, de funderingsmedewerkers blijven bij VSF. De funderingsactiviteiten worden voortgezet onder dezelfde naam; Volker Staal en Funderingen. De koopovereenkomst is getekend op 28 juni 2018.

Staalwerker

Krachtige positie

VDS heeft de ambitie om een krachtige positie in Rotterdam en omgeving te verwerven. De onderneming maakte de afgelopen jaren een stabiele groei door. “Om die groei te continueren moet je als bedrijf blijven vernieuwen en investeren”, aldus VDS CEO Robert van der Loos. Volgens Van der Loos leidt de overname ertoe dat de marktpositie, diensten, expertise en het productportfolio van VDS verbetert.

Laurent van Mansfeld (directeur VSF): “Bij VDS hebben we alle ingrediënten gevonden voor een mooie toekomst voor onze staalactiviteiten. Met het volste vertrouwen dragen wij de orderportefeuille en medewerkers over aan VDS!”

Over VDS Groep

VDS is opgericht in 1981 en werkt aan de ontwikkeling en productie van staal- en aluminium constructies en machines. De afgelopen jaren is er gebouwd aan een solide bedrijf met ruim 80 vaste medewerkers en 120 medewerkers In een flexibele schil. Offshore constructies, modules, jackets, brugconstructies, certified welding, blasting en coating, pijpbruggen, scheepsbouw, scheepsreparaties en het onderhoud vormen de belangrijkste specialisaties. VDS heeft 160.000 m2 aan faciliteiten aan eigen diepzeekade in Vlissingen, Eemshaven en Rotterdam. Klanten van VDS zijn onder meer Van Oord, Heerema Marine Contractors, Jan de Nul, Allseas, Siemens en diverse gemeenten en provincies voor onder meer bruggenbouw.

Over Volker Staal en Funderingen

VSF is een civiel aannemingsbedrijf, gespecialiseerd in zwaar en gecompliceerd funderingswerk. VSF beschikt over specialistisch (drijvend) materieel, waarmee de funderingswerken worden gerealiseerd. VSF is een werkmaatschappij van VolkerWessels en vormt samen met haar moedermaatschappij Van Hattum en Blankevoort, de infrastructurele exponent binnen de groep.

Over VolkerWessels

VolkerWessels is een toonaangevende, geïntegreerde en gediversifieerde, beursgenoteerde bouwonderneming die werkt volgens het ‘think global, act local’ principe. Het bedrijfsmodel van VolkerWessels combineert een lokale commerciële en klant focus met een gecentraliseerde controle en ondersteuning op divisie niveau waarmee schaalvoordelen en expertise geoptimaliseerd worden over de werkmaatschappijen heen. VolkerWessels is voornamelijk actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland. De bedrijfsactiviteiten zijn georganiseerd in zes operationele segmenten. In de landen waar VolkerWessels actief is, heeft de onderneming in totaal meer dan 120 lokale werkmaatschappijen die over landelijke en regionale kantoren en management beschikken.