Zoeken

Herstel Prinses Margriettunnel in de A7 officieel van start

In opdracht van Rijkswaterstaat zijn Van Hattum en Blankevoort en VSF, samen met partners, op donderdag 15 juni 2023 officieel gestart met het herstel van de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure.

2023061517VHB.jpg

Herstel tunnel

Afgelopen december werd de A7 tussen Sneek en Joure afgesloten nadat een tunnelelement in de noordelijke oprit van de Prinses Margriettunnel omhoog was gekomen. Een half jaar later is het moment aangebroken om de gehele fundering van de tunnel te vernieuwen en te versterken. Daarnaast worden ook de tunnelwanden steviger verankerd. Het complete herstel zal naar verwachting ruim een jaar in beslag nemen.

Officieel startmoment

De eerste paal werd feestelijk gevierd met verschillende betrokkenen, waarbij er een symbolische handeling is verricht door het dichtzetten van een sluisje. De werkmethode kenmerkt zich namelijk door het gebruik van sluisjes om de opwaartse waterdruk op te vangen, waardoor bemaling niet benodigd is.

Samenwerking in bouwteamverband

Met de starthandeling is het startsein gegeven voor dit grootschalige herstelproject, waarbij verschillende VolkerWessels ondernemingen en Rijkswaterstaat zich gezamenlijk inzetten om de Prinses Margriettunnel weer veilig te maken voor weggebruikers.

2023061508VHB.jpg
De symbolische handeling door het dichtzetten van een sluisje

Op de foto van rechts naar links:

Michel Rietman – Wethouder gemeente Súdwest-Fryslân
Cees de Wijs – CEO VolkerWessels Infrastructuur
Diana Beuting – HID RWS-GPO
Fred Veenstra – Burgemeester De Fryske Marren
Joost de Ruig – HID RWS-NN
Avine Fokkens – Gedeputeerde Provincie Fryslân