Zoeken

Nederland krijgt in 2018 eerste circulaire viaduct

Vandaag is het Circulair Ontwerp Consortium officieel van start gegaan. De circulaire ontwerpprincipes zijn bepaald, het ontwerp is gereed en de realisatie kan in 2018 starten.

RE_LOOP_A3_volE.jpg
RE_LOOP_A3_volE.jpg

Een circulaire economie, waarin afval niet meer bestaat. Die 100% op secundaire grondstofstromen draait, waardoor we geen grondstoffen meer hoeven te delven. Die economie vraagt om circulair bouwen en vereist ontwerpen voor oneindig hergebruik. Daarin heeft ook de infrasector zijn verantwoordelijkheid te nemen, want het creëren van afval is een principe fout in ons ontwerpproces.

Innovatief partnerschap

Het Circulair Ontwerp Consortium, waarin Van Hattum en Blankevoort, VolkerInfra, Spanbeton/VBI, SGS Intron, SBRCURnet en Rijkswaterstaat verenigd zijn, werkt aan deze uitdaging: het eerste circulair viaduct van Nederland ontwerpen en bouwen. Van Hattum en Blankevoort werkt vanuit de ambitie “de duurzaamste civiele bouwer van Nederland te zijn” en vroeg half 2016 de andere partijen met hen mee te doen. Een innovatief partnerschap tussen marktpartijen, kennisinstellingen, betonketenpartners en overheid.

Dus Duurzaam Van Hattum en Blankevoort