icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Leeuwarden

Afzinken aquaduct Van Harinxmakanaal

Het deelproject Haak Noord is één van de drie deelprojecten binnen het project De Haak om Leeuwarden. Het noordelijk deel van De Haak om Leeuwarden loopt van Ritsumasyl tot aan Marsum. Een deel van deze weg loopt onder het Van Harinxmakanaal. Van Hattum en Blankevoort was samen met Volker Stevin International verantwoordelijk voor het afzinken van het aquaduct.

Project website
Website provincie

Haak om Leeuwarden

De Haak om Leeuwarden vormt de nieuwe verbinding tussen de A31 bij Marsum en de N31 bij Hemriksein (Wâldwei), inclusief de Noordwestelijke Invalsweg. Het betreft 12 kilometer nieuw asfalt. De weg is verbreed naar 2x2 rijstroken en er mag 100 kilometer per uur worden gereden.

Het Aquaduct

Samen met ons zusterbedrijf Volker Stevin International werkten we met Boskalis aan het aquaduct. Van Hattum en Blankevoort en Volker Stevin International  waren verantwoordelijk voor het totale afzinkproces, inclusief engineering, voorbereiding en uitvoering en bijbehorende maritieme werken.