HomeProjecten De Nieuwe N200

De Nieuwe N200

Halfweg

De N200 is een drukke weg tussen Haarlem en Amsterdam. Het deel vanaf het NS-station Halfweg tot Amsterdam is dringend toe aan onderhoud: zo is de dijk onder de N200 verzakt en moet het asfalt worden vervangen. De drinkwatertransportleidingen in de dijk zijn aan vervanging toe en er komt een ecopassage. Daarom hebben Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet de handen ineengeslagen om alle werkzaamheden in één keer goed aan te pakken. 

Stedelijke weg en gebiedsontwikkeling Sloterdijk

Nu nog lijkt de Haarlemmerweg een snelweg Amsterdam in. De Nieuwe N200 ziet er heel anders uit: het wordt een stedelijke weg met een brede middenberm en bomen. De snelheid gaat naar 50 km/u en de weg biedt meer ruimte aan fietsers en voetgangers. Er komen meer oversteekplaatsen met verkeerslichten voor voetgangers en fietsers. En nieuwe bruggen waar zij het water over kunnen. Dankzij deze nieuwe oversteken is Sloterdijk beter verbonden met de omliggende wijken van de stad.

Betere inrichting Halfweg

De Nieuwe N200 past beter bij het dorpse karakter van Halfweg. Het verkeer rijdt er straks langzamer en langs de weg komt meer groen. De bruggen bij de sluisjes worden vervangen door één brug en zo ingericht dat het verkeer snelheid terugneemt. Het huidige fietspad wordt verbeterd en is onderdeel van de hoofdroute Amsterdam - Haarlem. Om Halfweg een groener karakter te geven, wordt de Nieuwe N200 met hagen gescheiden van de parallelweg. Waar mogelijk komen er bomen in de haag te staan.

 

Nieuwe drinkwatertransportleidingen

De drinkwatertransportleidingen onder de N200 stammen voor een deel nog uit de 19e eeuw. We vervangen ze door grotere leidingen zodat ze weer jaren mee kunnen. Zo zorgen we voor veilig en schoon drinkwater voor een derde van de inwoners van Amsterdam. Bij de Admiraal de Ruijterweg wordt een nieuwe regenwaterriool aangelegd

Natuur verbonden

Met een ecopassage verbinden we de natuurgebieden Spaarnwoude en Amstelland. Daardoor krijgen dieren en planten een groter leefgebied. De aanleg van de ecopassage is de laatste schakel voor het verbinden van de Groene As.

Meer weten?

Kijk op de website van het project: https://www.denieuwen200.nl/

Feiten & cijfers

  • Betrokken bedrijven
  • Projectcategorieën
    Infra

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Gunning project ‘De Nieuwe N200’ aan Combinatie KWS-Van Hattum en Blankevoort

Actueel | Persberichten

Het werk bestaat uit het herinrichten, reconstrueren en integraal inpassen van het water- en infrasysteem N200 en de...

+