icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Assen

Blauwe Klap

De gemeente Assen gaat de binnenstad opwaarderen. Onderdeel hiervan is het project 'De Blauwe As'. Wij bouwen hier de Industriebrug Blauwe As, een ophaalbrug die energieneutraal is. Ook nemen wij gedurende twintig jaar het onderhoud voor onze rekening.

Opdrachtgever
Projectwebsite
Contractvorm
Design, Construct & Maintenance

Brug Industrieweg

De aanwezige gronddam wordt  verwijderd en er komt een beweegbare verkeersbrug over het Kanaal. Tevens wordt  de openbare ruimte heringericht.  De door ons ontworpen energieneutrale Industriebrug kruist de Stadsboulevard Noord die voor een betere doorstroming moet zorgen vanaf en naar het centrum van Assen.  Qua schaal en identiteit wordt de Industriebrug ter hoogte van de Stadsboulevard gezien als onderscheidend en bijzonder, een landmark.

20 Jaar onderhoud

Om de gemeente Assen te ontzorgen bij het uitvoeren van het beheer en onderhoud wordt door Van Hattum en Blankevoort tevens het Meerjarig Onderhoud aan de brug voor de duur van twintig jaar uitgevoerd.

Samenwerking VolkerWessels bedrijven

Gespecialiseerde VolkerWessels bedrijven zijn verantwoordelijk voor het winnende ontwerp: KWS Infra voor de herinrichting van de openbare ruimte, ELJA Beton- en Waterbouw (onderdeel Van Hattum en Blankevoort) voor de betonconstructies en de oevervoorzieningen van het Kanaal, Volker Staal en Funderingen voor de stalen brugonderdelen inclusief bewegingswerken en Vialis voor de elektrotechnische onderdelen van de brug.

FlorijnAs

De Blauwe As is onderdeel van de FlorijnAs, het programma waarmee Assen de komende jaren investeert in de bereikbaarheid van de stad en de ontwikkeling van woon-, werk- en recreatiegebieden.  Het Kanaal krijgt overal zijn oorspronkelijke breedte van 15 meter terug. Er komen zes nieuwe, beweegbare bruggen.

Nominatie European Steel Bridge Award 2016