icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rotterdam

Tweede Maasvlakte

Om de internationale koppositie als havenstad te handhaven werd de Rotterdamse Haven in 2008 uitgebreid met de tweede Maasvlakte. Van Hattum en Blankevoort nam binnen dit bijzondere project de realisatie van een aantal kades voor zijn rekening.

Wegen, spoor en kades

De bouwcombinatie PUMA legde Maasvlakte 2 aan. BAVO, een combinatie van verschillende VolkerWessels en BAM bedrijven, was daarbij verantwoordelijk voor de aanleg van wegen, spoor en kades. Van Hattum en Blankevoort zorgde samen met Volker Staal en Funderingen voor het ontwerp, de realisatie en 20 jaar onderhoud van 1.250 meter zeekade en 500 meter barge-feederkade voor de containerterminal voor Rotterdam Gateway en daarnaast ook voor de realisatie en onderhoud van 1.100 meter zeekade en 650 meter barge-feederkade voor APMT.