icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Maastricht

Mosae Forum

Mosae Forum bevrijdt oud plein van geparkeerde auto's en verbindt de stad weer met de rivier.

Opdrachtgever
Meer informatie centrum
Contractvorm
Design & Construct
Uitvoeringsperiode
sept 2003 - aug 2008

Het project

De realisatie van Mosae Forum, voorheen ook Markt-Maasproject genoemd, was een ingrijpende herstructureringsoperatie in het hart van de Maastrichtse binnenstad. Het nieuwe stadsdeel zorgt voor een flinke uitbreiding van het kernwinkelgebied, een fraaie restyling van de Maasoevers en voor een nieuwe, eigentijdse werkomgeving voor de Maastrichtse gemeenteambtenaren. Daarnaast is plaats ingeruimd voor diverse horecagelegenheden en een parkeergarage met 1150 parkeerplaatsen. Gecombineerd met circa 25 luxe appartementen en stadswoningen en een uitstekend openbaar vervoer knooppunt.

Parkeergarage

Mosae Forum omvat een 4-laags gedeeltelijk ondergrondse parkeergarage met een capaciteit van 1150 parkeerplaatsen en de ruwbouw van 2 lagen bovengrondse commerciële ruimten. Voorts zijn er ondergrondse laad-/losfaciliteiten voor het winkelcentrum gerealiseerd. De parkeergarage is bereikbaar via de tunnel onder de Maasboulevard, die ook door Van Hattum en Blankevoort is aangelegd.