HomeProjecten Nieuw Argentinië Parkeergarage

Nieuw Argentinië Parkeergarage

Amsterdam

In het woningcomplex Nieuw Argentinië krijgen de toekomstige bewoners een parkeergarage onder het complex. Het betreft een 3-laagse ondergrondse parkeergarage voor 350 personenauto's, en twee 1-laagse fietsenkelders van ruim 150 fietsen elk.

Bouwmethode

Alvorens met de bouw te kunnen beginnen is een oude ondergrondse ontlastvloer van de nabijgelegen kademuur gedeeltelijk gesloopt. Als fundatie voor het toekomstige gebouw met de ondergrondse parkeergarage zijn vibro-combinatiepalen aangebracht. De bouwkuip is gemaakt met behulp van tijdelijke damwanden met een stempelraam. Na ontgraving van de bouwkuip is de onderwaterbetonvloer aangebracht. De constructieve keldervloer en de kelder­wanden zijn in-situ gestort. Het skelet van de parkeergarage is opgebouwd uit prefab betondelen.

Vanaf de begane grond bouwt zusterbedrijf IBB Kondor (Oegstgeest) op de ondergrondse parkeergarage de bovenbouw, die bestaat uit 8 verdiepingen voor woningen. IBB Kondor verzorgt alle installaties voor zowel de woningen als voor de parkeergarage.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Stadgenoot Amsterdam
 • Contract
  Engineering & Construct
 • Architect
  Breitman Atelier d’Architecture te Parijs
 • Uitvoeringsperiode
  mrt 2008 - nov 2010
 • Projectcategorieën
  Parkeren

Gerelateerde projecten

Alle projecten
+