icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam

Nieuw Argentinië Parkeergarage

In het woningcomplex Nieuw Argentinië krijgen de toekomstige bewoners een parkeergarage onder het complex. Het betreft een 3-laagse ondergrondse parkeergarage voor 350 personenauto's, en twee 1-laagse fietsenkelders van ruim 150 fietsen elk.

Opdrachtgever
Stadgenoot Amsterdam
Contract
Engineering & Construct
Architect
Breitman Atelier d’Architecture te Parijs
Uitvoeringsperiode
mrt 2008 - nov 2010

Bouwmethode

Alvorens met de bouw te kunnen beginnen is een oude ondergrondse ontlastvloer van de nabijgelegen kademuur gedeeltelijk gesloopt. Als fundatie voor het toekomstige gebouw met de ondergrondse parkeergarage zijn vibro-combinatiepalen aangebracht. De bouwkuip is gemaakt met behulp van tijdelijke damwanden met een stempelraam. Na ontgraving van de bouwkuip is de onderwaterbetonvloer aangebracht. De constructieve keldervloer en de kelder­wanden zijn in-situ gestort. Het skelet van de parkeergarage is opgebouwd uit prefab betondelen.

Vanaf de begane grond bouwt zusterbedrijf IBB Kondor (Oegstgeest) op de ondergrondse parkeergarage de bovenbouw, die bestaat uit 8 verdiepingen voor woningen. IBB Kondor verzorgt alle installaties voor zowel de woningen als voor de parkeergarage.