HomeProjecten Nieuwe zeesluis IJmuiden

Nieuwe zeesluis IJmuiden

IJmuiden

Na bijna 100 jaar is de Noordersluis in IJmuiden aan vervanging toe. Een nieuwe, grotere zeesluis moet de bereikbaarheid van de haven van Amsterdam verbeteren en de economie in de regio stimuleren door getij-onafhankelijk ruimte te bieden aan de steeds groter wordende zeeschepen. De nieuwe zeesluis wordt 70 meter breed, 500 meter lang en 18 meter diep. De bouw start begin 2016 en de nieuwe zeesluis is eind 2019 beschikbaar voor de scheepvaart.

Rijkswaterstaat heeft de bouw van de nieuwe zeesluis IJmuiden bij de ingang van het Noordzeekanaal gegund aan consortium OpenIJ. Dit consortium bestaande uit VolkerWessels-DIF en BAM-PGGM is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, financieren en gedurende 26 jaar onderhouden van de nieuwe zeesluis. Van Hattum en Blankevoort is als VolkerWessels-onderneming een van de betrokken bouwers. Het consortium is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, financieren en gedurende 26 jaar onderhouden van de nieuwe zeesluis.

OpenIJ

OpenIJ bestaat uit de partijen BAM-PGGM, VolkerWessels-DIF. Samen met Boskalis, Van Oord, Arcadis, Iv-Infra, Royal HaskoningDHV, Hollandia, ZUS, Delta Pi, Nspyre en Bosch Rexroth werkt OpenIJ als één team om de Sluis van de eeuw, voor een eeuw te bouwen.

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

OpenIJ wint PFI Award

Financieel | Persberichten

Het Zeesluis project bij IJmuiden heeft een PFI Award gewonnen. Dat gebeurde in  de categorie European PPP Deal of the...

Minister geeft officieel startsein voor bouw grootste zeesluis ter wereld

Actueel | Persberichten

Woensdag 7 september gaf minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) samen met de provincie Noord-Holland, gemeente...

+