icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Cadzand Bad

Parkeergarage Strandhotel Cadzand-Bad

Het bestaande Strandhotel aan Boulevard de Wielingen wordt uitgebreid en er worden 62 appartementen en een ondergrondse parkeergarage bijgebouwd. Daarnaast wordt het hotel voorzien van nieuwe faciliteiten zoals een ontbijtzaal en een zwembad. Het nieuwe appartementencomplex telt straks 7 bouwlagen met een toren van 11 bouwlagen. Naast de omvang van het project is met name de ligging uitzonderlijk, namelijk boven op de duinen.  

Parkeren in de duinen

Extra bijzonder is de parkeergarage, die 3 lagen ondergronds in de duinen wordt gemaakt. Allereerst wordt een stuk van de duinen afgegraven om een vlak werkterrein te creëren. Daarna zal door middel van een palenwand de bouwkuip gemaakt worden en kan het ontgraven van de parkeergarage beginnen. Uiteindelijk zal er tot 7 meter onder maaiveld ontgraven worden. Het laatste stuk van de ontgraving zal gebeuren middels een zandzuiger, daar dit onder het grondwater zal plaatsvinden. Voordat de bouwkuip droog gepompt kan worden zal er een vloer van een meter dik onderwaterbeton worden gestort. Na het leegpompen kan de bouw van de parkeergarage starten.  Zodra de kelder gereed is wordt gestart met de bovenbouw.

Betrokken partijen

Compagnie Het Zoute heeft de uitbreiding van het bestaande Strandhotel in Cadzand-Bad gegund aan Aannemingsbedrijf Van der Poel uit Terneuzen. Fundex en KWS Infra zijn verantwoordelijk voor de bouwkuip. Van Hattum en Blankevoort is verantwoordelijk voor de bouw van de ondergrondse parkeergarage.

VolkerWessels onderneming

Aannemingsbedrijf Van der Poel, Van Hattum en Blankevoort en KWS Infra zijn zelfstandig opererende werkmaatschappijen van VolkerWessels. De kracht van VolkerWessels schuilt in de diversiteit van onze ondernemingen. Met onze gebundelde kennis van alle bouwdisciplines zijn we samen sterk in multidisciplinaire en integrale projecten.