icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Dalfsen

Parkeerkelder Waterfont Dalfsen

In opdracht van ontwikkelingscombinatie Waterfront Dalfsen b.v. (Loostad B.V. en Volkerwessels Vastgoed B.V.) is Van Hattum en Blankevoort verantwoordelijk voor de bouw van de parkeerkelder Waterfont.

Parkeerplaatsen
124
Ontgraving
4500 m3
Holle wanden
400 m2
Vloer oppervlak
840 m2
Grondwateronttrekking in 3 mnd in fase 2
250.000 m3

In 2013 werden de eerste twee fases afgerond en in 2018 werd fase 3 gestart. Fase 3 zorgt voor nog eens 24 extra parkeerplekken naast de al 100 plekken uit fase 1 en 2. De parkeerkelder bevindt zich deels onder de Albert Heijn en boven fase 3 gaan de opdrachtgevers verder met de bouw van Bouwdeel 3.

 

Omgeving

Door omliggende winkelcentrum en woningen/appartementen is er veel verkeer om de bouwput heen. Hierdoor vindt er veel afstemming plaats, worden aanrijmomenten zoveel mogelijk beperkt en is er extra focus op veiligheid van de omgeving. Ook ligt de bouwput langs de Vecht. Hierdoor moet er een grote hoeveelheid bemalingswater onttrokken worden in periode van 3 maanden. Als derde uitdaging wordt er gewerkt in een primaire kering, waardoor er een beperkte bouwtijd is voor de werkzaamheden onder het maaiveld.