icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Steenwijk

RWZI Steenwijk

De huidige RWZI installatie in Steenwijk voldeed niet meer aan de technische eisen en het zuiveringsrendement w as onvoldoende. Daarom besloot het waterschap de RWZI Steenwijk aan te passen.

Opdrachtgever
Reest en Wieden
Uitvoeringsperiode
december 2010 t/m april 2012
Contractvorm
Engineering & Construct

Techniek

Bij het (om)bouwen, uitbreiden en renoveren van een RWZI is ELJA Betonen Waterbouw verantwoordelijk voor alle betonnen constructies, leidingwerken en verhardingen. Bij de RWZI in Steenwijk coördineert ELJA Beton- en Waterbouw het werk met betrekking tot het disciplinair samenwerken tussen aannemers en onderaannemers.

Duurzaamheid

Verschillende onderdelen worden prefab uitgevoerd. Dit bespaart veel tijd, waardoor de bemalingsduur korter wordt en er minder kosten gemaakt worden. Door het optimaliseren van de planning heeft ELJA Beton- en Waterbouw binnen dit project veel tijd en dus geld bespaard. Er worden meerdere onderdelen beter op elkaar afgestemd. Zo laat ELJA Beton- en Waterbouw zien dat zij actief meedenkt in het gehele proces. De ontgraven grond van de verschillende onderdelen wordt zoveel mogelijk op het werk hergebruikt in taluds of aanvullingen. Op deze manier wordt er van werk werk gemaakt.