HomeProjecten The New Dutch Quay

The New Dutch Quay

Rotterdam

Een kade die goedkoper is in aanleg en onderhoud. Dat kan door toepassing van nieuwe materialen. Traditionele kades zijn minder goed bestand tegen de duw- en laadbakken die voor het transport van massagoederen (kolen en erts) worden gebruikt, met extra herstelkosten en productiestilstand tot gevolg. Het Havenbedrijf Rotterdam stelde een programma van eisen op voor de aanleg van een nieuwe kade die deze problemen zou oplossen. Van Hattum en Blankevoort leverde met The New Dutch Quay het winnende ontwerp, door het remmingwerk en de kade met elkaar te integreren, onder meer door het gebruik van hogesterktebeton.

 

Gepatenteerde innovatie

In het concept worden remmingwerk en de kade gecombineerd, mede dankzij het gebruik van hogesterktebeton. Bijkomende voordeel hiervan is dat er minder grondstoffen verloren gaan tussen het remmingwerk en de kade bij het overslaan van goederen. Dit levert directe winst op, en minder baggerwerkzaamheden. Door de lagere frequentie van schadeherstel en baggerwerkzaamheden is er voor de kadegebruiker een grotere inzetbaarheid van de kade. Het innovatieve concept is succesvol uitgevoerd. Daarbij verzorgden wij het ontwerp, realisatie en 5-jarig onderhoud van 500 meter kade. The New Dutch Quay is inmiddels een gepatenteerd concept.

Hoge sterkte kade

EMO Kade in uitvoering 2011

Emo Kade overzicht 2011

Luchtfoto

EMO kade Artist Impression

Bijzonderheden

Om de overlast voor de gebruiker tijdens de realisatie van de kade zo veel mogelijk te beperken, is het bouwproces door middel van virtueel bouwen gevisualiseerd en bijgesteld. De omgeving waar het project werd uitgevoerd, is van oorsprong een broedgebied voor vogels. Er zijn speciale maatregelen genomen om verstoringen van het broeden te voorkomen.

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact Erwin Hakkenes »

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Van Hattum en Blankevoort vier keer genomineerd voor Betonprijs 2013

Actueel | Persberichten

Vier projecten van Van Hattum en Blankevoort dingen mee naar de Betonprijs 2013. Het gaat om projecten in de...

Van Hattum en Blankevoort genomineerd voor InfraTech Innovatieprijs

Actueel | Persberichten

The New Dutch Quay is binnen de categorie Toepepaste Innovaties genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs 2014.

+