icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Zaamslag

V-Polder Zaamslag

In 2001 werd Rijksweg 61 (tegenwoordig N290) bij de plaats Zaamslag verdubbeld. Door Van Hattum en Blankevoort is de plaatselijke weg in Zaamslag verdiept aangelegd door middel van de V-polder, een gepatenteerde innovatie van Van Hattum en Blankevoort.

V-polder

De V-polder is een eigen ontwikkeling van Van Hattum en Blankevoort. Het is een constructie voor de verdiepte aanleg van wegen of spoorwegen. Het principe van de V-polder komt voort uit de in de V-vorm geheide damwanden met een waterdichte afsluiting (groutlichaam) bij het verbindingspunt. De schuine damwanden worden in de grond verankerd en daarna kan de 'polder' bemalen en ontgraven worden. De damwanden fungeren als wandconstructie voor de verkeersonderdoorgang. Voor het bouwen van de V-polder is weinig werkruimte nodig en voor het ontgraven is hooguit een tijdelijk stremming van het verkeer noodzakelijk.