icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Utrecht

Verbreding A27/A28

Opstoppingen rondom verkeersknooppunt Utrecht hebben grote gevolgen voor de doorstroming van het verkeer in alle richtingen. Daarnaast is de stad zelf door de drukte ook minder goed bereikbaar. Daarom werden tussen 2010 en 2013 verschillende knelpunten rondom Utrecht versneld aangepakt, waaronder de A27 en A28.

Opdrachtgever
Uitvoeringperiode
mrt 2010 - 2013
Contractvorm
Design & Construct
Uitwerking ontwerp

Betere doorstroming

De A27 tussen Everdingen en Lunetten, de A27 tussen Lunetten en Rijnsweerd en de A28 tussen Rijnsweerd en Hoevelaken werden allen verbreed voor een betere doorstroming. Door het verbreden van de wegen moesten de viaducten die eroverheen lopen ook aangepast en gerepareerd worden. Van Hattum en Blankevoort was verantwoordelijk voor het alle 22 kunstwerken waarvan er 9 verbreed moesten worden.

Utrechtse Tulp

Combinatie De Utrechtse Tulp is een samenwerkingsverband tussen de VolkerWessels bedrijven Van Hattum en Blankevoort, KWS Infra, Gebr. Van Kessel, Vialis en Mourik Groot-Ammers. Deze combinatie verzorgde het totale project.