icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Almelo

Vervanging beweegbare brug Hoogenweg Almelo-De Haandrik

De werkzaamheden aan de brug bestaan uit het aanleggen van een noodbrug voor fietsers en voetgangers, het verwijderen van de oude brug inclusief de fundering, het aanbrengen van de fundering voor de nieuwe brug en het plaatsen van de nieuwe brug inclusief hydraulische en elektrische installatie en overige bijkomende werkzaamheden.

Opdrachtgever
Uitvoeringsperiode
januari t/m mei 2012

Opwaardering kanaal Almelo- De Haandrik

De provincie Overijssel verbetert de bevaarbaarheid van vaarroutes naar de economische centra in Overijssel. Ook het kanaal Almelo-De Haandrik krijgt een flinke opknapbeurt, waardoor het kanaal straks geschikt is voor schepen met een laadvermogen van 700 ton. Door het aanpassen van deze vaarroute stimuleert de provincie het goederenvervoer over water. Dit is niet alleen belangrijk voor de economische ontwikkeling in dit gebied, maar ook goed voor het milieu en de bereikbaarheid in Overijssel. Elk 700 tons schip betekent 35 vrachtwagens minder op de weg. Het opknappen van het kanaal bestaat uit baggeren, aanleggen/verbeteren van wachtplaatsen en het vervangen van vijf bruggen.