Zoeken
TOPVIEW HHTT 20e fotovlucht 1.jpg

HES Hartel Tank Terminal (HHTT)

Van Hattum en Blankevoort bouwt samen met Boskalis en TBI-onderneming Mobilis een kade voor de nieuwe tankterminal voor HES International in Rotterdam. Het project gaat begin 2018 van start, eind 2019 moet het werk voltooid zijn.

27 hectare

De opslagterminal geeft HES de mogelijkheid om olieproducten op- en over te slaan. Er wordt daarbij voldaan aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Op het terrein van 27 hectare komen 52 tanks met een capaciteit van zo'n 1,3 miljoen kubieke meter. Ook wordt er een kade aangelegd waar zelfs de grootste zeetankschepen kunnen aanmeren.

90 miljoen ton

De afgelopen jaren is de overslag van olieproducten in Rotterdam sterk toegenomen. In 20 jaar tijd is het volume bijna vervijfvoudigd tot ongeveer 90 miljoen ton. Hier liggen onder andere de toenemende wereldwijde handel in olieproducten en verschillen tussen vraag en aanbod van olieproducten op de diverse continenten aan ten grondslag. De HES Tank Terminal moet de concurrentiepositie van de haven van Rotterdam verder versterken.

 

Feiten en cijfers

Het project van omvat onder andere:

·        1200 meter deep sea kademuur;

·        1100 meter binnenvaart kademuur;

·        350 meter steiger met 4 ligplaatsen;

·        Bagger- en grondwerkzaamheden;

·        Aansluiting van de nieuwe kade op de bestaande kade;

·        Oever en bodembeschermingen.

 

De prachtige foto's zijn van Topview luchtfotografie, gemaakt in opdracht van Port of Rotterdam.